Huiswerkbegeleiding Ermelo

Is dit herkenbaar?

 • Je kind weet niet hoe hij/zij moet leren en plannen.
 • Je kind haalt onvoldoendes.
 • Jullie hebben thuis regelmatig discussies over huiswerk.
 • Je kind vindt thuis niet de rust om huiswerk te maken.
 • Huiswerk bepaalt door de discussies en stress teveel de sfeer in huis.
 • Je kind komt thuis, door alle afleiding, niet tot huiswerk maken.

Zo kan het ook:

Als 1 of meer van bovenstaande punten herkenbaar voor jullie zijn, dan is de kans groot dat jullie hier iets aan willen veranderen. Gelukkig kan het anders, dat laten mijn leerlingen elke dag zien. 
Voor mijn leerlingen en hun ouders was het eerst ook herkenbaar. 

Nu hebben deze leerlingen een plek waar ze rustig huiswerk kunnen maken. Ze hebben geleerd hoe ze kunnen leren en plannen op de manier die bij ze past. Waardoor ze cijfers halen die passen bij hun mogelijkheden. Het huiswerk is af wanneer ze naar huis gaan. Op de dagen dat ze niet naar huiswerkbegeleiding gaan, weten ze wat ze thuis nog moeten doen en hoe ze dit gaan doen. Dit is goed te merken aan de sfeer in huis!

Klinkt goed toch?! Ook voor jullie is dit haalbaar!

Huiswerkbegeleiding bij Maak mij wat wijs!

Bij de huiswerkbegeleiding van Maak mij wat wijs! leert je kind leren en plannen op de manier die bij jouw zoon/dochter past.

Zelfstandig(er) worden en zelf verantwoordelijkheid nemen zijn hierbij heel belangrijk.

Maak mij wat wijs! zorgt voor een rustige en fijne plek om huiswerk te maken. Gaat je kind naar huis, dan is het huiswerk af! En is er thuis tijd voor andere dingen.

Voor elke leerling is er veel persoonlijke begeleiding. 

We zijn erg blij met de vorderingen die Jana gemaakt heeft op het gebied van plannen, maar ook hoe goed ze het inhoudelijk gedaan heeft dit jaar. Wij willen jou bedanken voor alles wat je voor Jana gedaan hebt. Jana gaat graag naar jou en wij hebben alle vertrouwen in jou. Wij hebben de begeleiding als prettig ervaren. Fijn dat jij de concrete afspraken met Jana maakt, dat is ook haar verantwoordelijkheid. En heel fijn om kort een overzichtje te krijgen van hoe de les is gegaan. Erg positief!

Maaike
Moeder Jana (1e klas gepersonaliseerd leren)

Huiswerkbegeleiding bij Maak mij wat wijs! =


Een rustige en fijne plek om huiswerk te maken & weten hoe te leren en plannen = goede resultaten

Aanmelden?

Wil je je kind aanmelden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek mail dan naar pauline@maakmijwatwijs.nl of klik hieronder op contact. Je bent ook van harte welkom om gewoon even binnen te lopen! Tot snel!

Rens zit in de 2e klas van de Havo. Het komt hem niet aanwaaien en moet vooral voor de talen en de “lees-vakken” hard werken om voldoendes te halen. Mede door de dyslexie kosten de talen hem zo veel tijd en energie dat dit ten koste gaat van de tijd die hij aan de andere vakken (en vrije tijd…) zou kunnen besteden.

Wij merkten dat Rens ondanks zijn vele uren leerwerk, de stof niet kende en dus ook onvoldoendes haalde. Terwijl met zeer intensieve begeleiding en gedoceerd leren de leerstof wel blijft hangen.

Maar die intensieve begeleiding geeft ook spanningen tussen ons en Rens. Wanneer je als ouders alleen maar over huiswerk kan praten, blijft er weinig ruimte over voor andere ouder-kind onderwerpen. Ook levert de huiswerkplanning en de af te spreken doelen voer voor discussie.

De begeleiding van Pauline zorgt ook voor rust tussen Rens en ons. Doordat “vreemde ogen” de planning helpen maken en waar nodig duidelijke doelen geven, levert dat geen discussie. Daarnaast heeft Rens geleerd een handig overzicht te maken, waardoor duidelijk is wat hij op welke dag moet doen.

Natuurlijk speelt ook mee dat er een klik tussen Pauline en Rens is.
Pauline weet de juiste snaar te raken; niet betuttelend, niet te populair, maar op een coachende ma nier ondersteuning bieden en inzicht geven.
Èn hem erop aanspreken als zaken niet geregeld zijn, op een manier die bij jongeren werkt. Soms met humor, soms streng.”

Marjolein
Moeder Rens (2 Havo)

Pepijn is erg enthousiast over de lessen. We denken zeker dat het bijdraagt! Het is fijn om het overzicht van jou te krijgen. Hij vertelt er trouwens zelf ook goed over. En we merken, na deze 4 lessen, al verandering in zijn houding, erg leuk om te zien dat hij zich zelfstandiger opstelt met huiswerk maken.

Ik geloof dat hij jouw adviezen ook beter aanneemt, vreemde ogen dwingen ;)

Ik vind het vooral fijn dat hij zelf graag wil.

Marianne 
Moeder Pepijn (1 TL/Havo)

Waarom naar Maak mij wat wijs?

 • Leren leren & plannen op de manier die bij de leerling past.
 • Rustige en fijne plek om te werken.
 • Gaat je kind naar huis, dan is het huiswerk voor die dag af.
  Voor de dagen dat je zoon/dochter niet naar huiswerkbegeleiding gaat, weet hij/zij wat er moet gebeuren.
 • Veel persoonlijke begeleiding.
 • Gebruik van het online programma SLiM leren leren & plannen.
 • Maar vooral voor: meer zelfvertrouwen, motivatie & minder ruzie thuis!

Praktisch:

Wanneer:
Van maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur.
(Met uitzondering van de schoolvakanties)

Waar:
Meerkoetstraat 74 in Ermelo

Door wie:

 Pauline Jonker 

 Eigenaar Maak mij wat wijs! 

"Leren met motivatie en plezier, dat vind ik het belangrijkst.
Daarvoor is het belangrijk dat kinderen weten welke manier van leren en plannen bij ze past, wat ze motiveert en aan welke doelen ze willen werken.
Dat kwartje laten vallen: "Als ik wat wil bereiken, dan zal ik er ook wat voor moeten doen." Dat is waar ik het voor doe!"
Meer weten over mij? Lees dan hier verder.

 Jolien Landman 

"Waar ik bij mijn opleiding kind- en jeugdpsychologie vooral boeken zie, heb ik bij Maak mij wat wijs! écht contact met jongeren. Dit is wat mijn baan zo leuk en leerzaam maakt."

 Sam

van der Beek 

"Ik ben nu eerstejaars student Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Het is supertof om hier te werken, omdat het contact met de kinderen heel nauw is en je een goede band ontwikkelt met de af en toe bijdehante pubers ;). De vakken waar ik vooral ondersteuning kan geven zijn: talen, geschiedenis, aardrijkskunde en Wiskunde A.
Ik heb veel zin in het aankomende jaar!"

 Jason Simon 

"Kinderen helpen leren en tot een hoger inzicht brengen wat betreft leer- en planmethodes: daar sta ik voor.
Ik ben een student Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht en zit in mijn afstudeerjaar. Dankzij stages die ik gedaan heb aan middelbare scholen heb ik veel ervaring kunnen op doen binnen het onderwijs."

 Kelly
Gort 

"Sinds 2 jaar werk ik als huiswerk begeleidster. Ik ben eerstejaars Pabo student. Ik vind het leuk om leerlingen te ondersteunen bij het maken van huiswerk. Het is voor mij belangrijk dat leerlingen bij het maken van huiswerk de stof begrijpen."

Tarieven per maand:

​1 dag per week: 115 euro
2 dagen per week: 195 euro
3 dagen per week: 265 euro
4 dagen per week: 330 euro

Gratis bij aanmelding voor minimaal 3 maanden:
Online programma SLiM leren leren & plannen t.w.v. 297 euro

Aanmelden?

Wil je je kind aanmelden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek mail dan naar pauline@maakmijwatwijs.nl of klik hieronder op contact. Of loop gewoon even binnen als je in de buurt bent.

Tot snel!