Constant afgeleid zijn is niet normaal,
zelfs niet voor de tieners van deze tijd.

Leer jouw leerlingen (tussen de 11 en 17 jaar) hoe ze zich beter kunnen concentreren en motiveer ze dit ook echt toe te passen. 

'Ik kan me niet concentreren.'

Mijn naam is Pauline jonker.
Sinds 2007 begeleid ik tieners om effectiever te leren. Als leerkracht in het VSO,  als juf van groep 8 en als RT'er en coach in mijn eigen praktijk.

De zin 'Ik kan me niet concentreren.' heb ik ontelbaar keer voorbij horen komen. Tijdens trainingen die ik geef aan onderwijsprofessionals hoor ik van hen hetzelfde. Het is het meest voorkomende probleem bij tieners: het lukt ze niet om geconcentreerd met hun werk bezig te zijn.

Ik heb te vaak gezien hoe moeizaam alles gaat als een leerling zich niet goed kan concentreren. Maar gelukkig zie ik ook wat er verandert als het wel lukt om geconcentreerd te werken. Het werk gaat sneller, makkelijker, ze komen meer tot leren en hun motivatie en zelfvertrouwen groeit.

Mijn ervaringen met mijn leerlingen heb ik vastgelegd in het online programma 'Concentreren kun je leren'. Deze is nu voor jou beschikbaar om te gebruiken bij de begeleiding van jouw leerlingen! 

Wat een concentratie, hè? :)

Concentreren moet je leren.

Het is het nieuwe normaal om constant afgeleid te zijn. Om te werken met een telefoon naast je waarop steeds berichtjes binnen komen. Om een opdracht te doen op de I-pad en tussendoor steeds meldingen bovenin voorbij te zien komen. In deze tijd word je, als je hier niet bewust mee bezig bent, constant afgeleid. Het is niet vanzelfsprekend om met focus te kunnen werken.
Concentreren moet je leren!
Laten we daar het nieuwe normaal van maken! Weten hoe je je het best kunt concentreren en hier bewust voor kiezen.

Wil jij jouw leerlingen leren hoe ze zich beter kunnen concentreren?

Met het online programma 'Concentreren kun je leren' leert jouw leerling wat er goed werkt om je beter te concentreren, hoe dit werkt en waarom dit goed werkt.

Onderdelen uit het programma 'Concentreren kun je leren':

Ken jezelf

Je goed kunnen concentreren werkt voor iedereen anders. Het is voor jouw leerling de kunst om te ontdekken wat er bij hem/haar past. In de eerste module leert jouw leerling o.a. herkennen waardoor hij/zij afgeleid wordt en het belang van een goede concentratie.

Concentratie-technieken en uitdagingen

In module 2 maakt de leerling kennis met 5 verschillende concentratietechnieken. Met praktische opdrachten om dit meteen toe te passen.
Module 3 staat in het teken van omgaan met uitdagingen zoals uitstelgedrag, verveling en afleiding.

Concentratiespier trainen

De eerste 3 modules staan in het teken van jezelf leren kennen en kennismaken met verschillende technieken om de concentratie te verbeteren. 
In module 4 wordt dit omgezet in een concreet plan om nieuw gewoontegedrag stap voor stap aan te leren.

Handleiding

Als trainer ontvang je een handleiding waarin de verschillende mogelijkheden staan om jouw leerlingen met behulp van dit programma te begeleiden. Er staat in hoe je met behulp van dit programma het beste resultaat behaalt met jouw leerlingen. En extra tips en informatie om jouw leerlingen te motiveren het nieuwe gewoontegedrag eigen te maken.

Wat het inzetten van dit programma bij de begeleiding van jouw leerlingen je oplevert:

  • Leerlingen die zich kunnen concentreren en dat wat ze geleerd hebben ook dagelijks toepassen.
  • Uitbreiding van je aanbod.
  • Compleet programma dat je makkelijk in kunt zetten wanneer je merkt dat een leerling moeite heeft om zich te concentreren.
  • De kennis en expertise om leerlingen met concentratieproblemen te begeleiden.
  • Met nog meer plezier jouw leerlingen begeleiden.
  • Sneeuwbaleffect op het resultaat van de begeleiding. Een goede concentratie zorgt voor meer zelfvertrouwen, motivatie en betere resultaten.

Wat een fijne training! Inhoudelijk sterk, inspirerend, aansprekende onderwerpen, duidelijke uitleg en direct toepasbaar. Alle ingrediënten voor pubers om zich beter te leren concentreren zitten erin. Pauline zet weer iets moois neer!

Anne-Marie Bosman

Leren leren Zeeuws-Vlaanderen

Het programma voegt echt wat toe! Duidelijke opbouw, leuke vormgeving en goed te volgen. Het daagt echt uit om aan de slag te gaan.

Anita Janssen

JArt

Wat een mooie aanvulling op de Slim leren leren & plannen training! Op haar eigen overzichtelijke wijze focust Pauline op datgene waar veel van mij leerlingen moeite mee hebben: Concentreren.

Conny Marree

Zichtbaar-Kind

Bekijk onderstaand filmpje voor een kijkje in het programma.

Klaar om aan de slag te gaan met dit programma?

3 redenen om met het online programma 'Concentreren kun je leren' te gaan werken:

1

Aantrekkelijk voor tieners

Het programma sluit aan op de belevingswereld van tieners. Ze vinden de afwisseling tussen filmpjes, stukjes tekst en opdrachten fijn. Ook vinden ze het handig om altijd terug te kunnen kijken.

2

Veel mogelijkheden

Er zijn heel veel mogelijkheden om het programma in te zetten:
- Online, offline, of een combinatie daarvan.
- Individueel of in een groepje.
- Met weinig of veel begeleiding.
- Alleen dit programma of in combinatie met andere methodes.

3

Blijvend resultaat

In het programma wordt niet 1 manier om je concentratie te verbeteren aangeboden. Er staan verschillende mogelijkheden in. De leerling leert zichzelf beter kennen en ontdekt wat er wel en niet werkt. Er zitten veel opdrachten in het programma, die de motivatie om ook echt aan de slag te gaan vergroten. Ook zitten er lessen bij waarin de leerling aan de slag gaat met een plan om stap voor stap nieuw gewoontegedrag aan te leren.

Tof dat je dit onderwerp uitdiept. Dit is iets wat heel erg speelt bij de jongeren. Dit programma kan voor heel veel leerlingen waardevol zijn, als ze dit onderwerp zelf serieus willen aanpakken (en hun concentratieprobleem erkennen). Je geeft goede praktische tips en ook gebruik je goede metaforen of afbeeldingen of benamingen waardoor de uitleg meer leeft.

Suzanne Frijters

Praktijk Schoone

Duidelijke opbouw; video met uitleg (ook uitgeschreven) en dan de opdracht. Veel informatie die goed is opgebouwd, zodat het overzichtelijk en niet te veel tegelijk is. Hiermee wil ik wel aan de slag met leerlingen!

Marije Turel

Tureluurs Educatie

Mijn eerste indruk van het programma is heel positief.
Een leerling weet duidelijk wat hij/zij tijdens het programma gaat leren, er is een goede afwisseling tussen het kijken naar filmpjes, het lezen van stukjes informatie en het zelf uitvoeren van opdrachten.
De lessen zien er overzichtelijk en aantrekkelijk uit.

Angela Hendriks

Studiehonk Ede

Veelgestelde vragen:

Kan ik extra licenties kopen als deze op zijn?

Zeker! Je kunt zelf kiezen hoeveel nieuwe licenties je tegelijk koopt. Koop je er meer dan wordt de prijs per licentie lager.
1 licentie = €25,-
5 licenties = €100,-
10 licenties = €150,-
25 licenties = €300,-
50 licenties = €500,-

Hoe lang is het geldig?

Zowel jouw licentie als die van je leerlingen zijn onbeperkt geldig zolang dit programma bestaat.

Kan ik 1 licentie voor meerdere leerlingen gebruiken?

Nee, dit kan niet.
Naast dat het onhandig is, omdat de voortgang van een leerling wordt bijgehouden in het programma. Is het technisch gezien ook niet mogelijk en wordt de licentie geblokkeerd wanneer deze door meerdere leerlingen gebruikt wordt.

Zijn er afspraken voor de verkoop van dit programma?

De minimale prijs om het programma te verkopen is €75,-.
Er is altijd een startgesprek met de leerling, om de leerling op weg te helpen.

Klaar om aan de slag te gaan met dit programma?

Wauw, wat een mooie onlinetraining is Concentreren kun je leren! Heel praktisch toe te passen (voor iedereen, niet alleen voor middelbare scholieren). Met duidelijke uitleg en de keus om de uitleg zelf te lezen of als filmpje te bekijken! En mooie challenges om mee aan de slag te gaan, ik ben enthousiast!!

Mariët Hogendoorn

Kindercoah Mariët

Het online programma "Concentreren kun je leren" is een fijn programma vol met handige tips, apps, video's, opdrachten en verschillende concentratietechnieken om leerlingen te helpen bij het leren concentreren. Het programma bevat verschillende aanpakken, zodat het mooi aansluit bij wat verschillende leerlingen nodig hebben om zich te kunnen leren concentreren. De opdrachten geven de leerlingen een goed inzicht in hoe ze hun concentratie kunnen verbeteren. Ik ga het programma zeker gebruiken in mijn praktijk, los of als aanvulling op het programma SLiM Leren Leren & Plannen of SLiM naar de brugklas.

Mireille Witte

Begeleidingspraktijk Top Talent


>