Huiswerkbegeleiding Ermelo

Huiswerkbegeleiding Ermelo

Is dit herkenbaar voor jou als  ouder van een kind op de middelbare school?
Jouw kind:

 • kan geen goede planning te maken, waardoor er stress ontstaat. Last-minute moet er vaak nog van alles gebeuren;
 • haalt onvoldoendes;
 • weet niet hoe te leren;
 • gaat vaak met jullie in discussie over huiswerk;
 • vindt thuis niet de rust om huiswerk te maken;
 • kan zich er moeilijk toe zetten om te gaan leren;
 • komt thuis, door alle afleiding, niet tot huiswerk maken.

Stel je voor dat....

 • Jouw zoon/dochter weet hoe te plannen en te leren. Op de manier die bij hem/haar past. En dat daardoor de motivatie en het plezier in leren groter wordt. 
 • Dat je kind vertrouwen in zichzelf heeft. Gewoon omdat hij/zij weet hoe een taak aan te pakken.
 • Dat je zoon/dochter voor zijn/haar inspanningen beloond wordt met mooie resultaten. 
 • Jij je als ouder minder zorgen maakt en het huiswerk los kunt laten. Omdat je weet dat je kind de vaardigheden beheerst en omdat je weet dat je kind om hulp vraagt wanneer dit nodig is.
  Natuurlijk zullen er ups en downs zijn en kan niet de hele middelbare school periode zorgeloos zijn, maar het is een hele geruststelling dat je er dan als ouder niet alleen voorstaat. En dat jouw kind vaardigheden heeft om op terug te vallen.

Ik ben Pauline Jonker.
Expert op het gebied van leren leren & plannen.


Ik was die middelbare scholier die niet kon leren en plannen. En mijn faalangst werkte me ook behoorlijk tegen. Mijn Havo examen heb ik met veel stress en een herexamen gehaald. Deze periode had veel zorgelozer kunnen zijn (ook voor mijn moeder!) wanneer ik de vaardigheden had gehad om te plannen en leren.

Deze vaardigheden begon ik me eigen te maken op de Pabo. Tijdens mijn Master studie (Remedial Teacher) heb ik me verdiept in motivatie, leren en plannen. En heb ik zelf veel beter leren plannen en leren. Ik moest natuurlijk alles uitproberen ;). Nu heb ik er elke dag profijt van dat ik goed kan plannen en leren. Want ook als ondernemer leer en plan ik elke dag. En wie niet eigenlijk?


Nu leer ik middelbare scholieren leren & plannen. Ik zie elke keer weer dat het aanleren van deze vaardigheden zorgt voor rust, meer zelfvertrouwen, meer plezier en motivatie om te leren, betere cijfers en een fijne sfeer in huis.


Alleen het aanleren van de vaardigheden is niet genoeg. Er is meer nodig. Een goede mindset, focus, motivatie, een fijne plek om te werken, ondersteuning. 
Het is fijn om leerlingen dit te kunnen bieden bij de huiswerkbegeleiding van Maak mij wat wijs!
Dit maakt dat de middelbare school periode van mijn leerlingen (en hun ouders!) zorgelozer en relaxter verloopt dan die van mij.

Huiswerkbegeleiding in Ermelo bij
Maak mij wat wijs!
Dit levert het jullie op....

 • Jouw zoon/dochter leert plannen op de manier die bij hem/haar past. Vaardigheden die je kind de rest van zijn/haar leven goed zal kunnen gebruiken.
 • Jouw kind wordt zelfstandiger. Het zelfstandig kunnen leren en plannen is altijd het doel van de huiswerkbegeleiding. 
 • Jouw kind neemt zelf verantwoordelijkheid. Hij/zij leert om zelf dingen op te lossen maar juist ook om hulp vragen wanneer dit nodig is.
 • Een rustige, fijne plek om huiswerk te maken. Waardoor je zoon/dochter veel gedaan krijgt bij een middag huiswerkbegeleiding. Dat geeft een goed gevoel! En daardoor hoeft er thuis minder gedaan te worden.
 • Je kunt het als ouder makkelijker los laten. Dit scheelt een hoop discussies/ruzies thuis en is goed voor de sfeer in huis.
Huiswerkbegeleiding Ermelo
Huiswerkbegeleiding Ermelo

Het is erg fijn om te lezen dat Nathan goed z'n best doet bij jou. Hij gaat eigenlijk ook zonder mopperen naar huiswerkbegeleiding toe. Anders gezegd: hij vindt het volgens mij erg prettig!

Dat hij nog veel hulp nodig heeft bij het structureren zien we thuis ook. Wel heel erg fijn dat hij dit stapje voor stapje bij jou aan het leren is! 

Wij denken zeker dat we de goede keus hebben gemaakt om hem gelijk aan het begin van het schooljaar op huiswerkbegeleiding te zetten. Wij merken dat hij er enorm veel baat bij heeft en het doet zijn zelfvertrouwen ook heel goed, nu hij goede cijfers haalt.

Het belangrijkst vinden nog wel dat de rust 's avonds is teruggekeerd in huis. In de avonden is het bij Nathan op, dan komt er ook niets meer binnen. Nu hoeven we 's avonds nauwelijks nog de strijd aan om hem aan het huiswerk te krijgen.

Het doet ons goed dat hij zo lief geholpen en begeleid wordt bij jullie, dit maakt dat hij er ook graag heen gaat en hier heeft hij alleen maar baat bij!

Remke
Moeder Nathan (1e klas Kader)

We zijn erg blij met de vorderingen die Jana gemaakt heeft op het gebied van plannen, maar ook hoe goed ze het inhoudelijk gedaan heeft dit jaar. Wij willen jou bedanken voor alles wat je voor Jana gedaan hebt. Jana gaat graag naar jou en wij hebben alle vertrouwen in jou. Wij hebben de begeleiding als prettig ervaren. Fijn dat jij de concrete afspraken met Jana maakt, dat is ook haar verantwoordelijkheid. En heel fijn om kort een overzichtje te krijgen van hoe de les is gegaan. Erg positief!

Maaike
Moeder Jana (1e klas gepersonaliseerd leren)

Ik dacht eerst dat huiswerkbegeleiding heel stom was. Maar dat is het helemaal niet. Het is fijn om hulp te krijgen en ik krijg veel gedaan als ik bij huiswerkbegeleiding ben.

Leerling huiswerkbegeleiding
3VWO

Het is een fijne plek om huiswerk te maken. Hier krijg ik veel meer gedaan dan thuis, daar ga ik allemaal andere dingen doen. Het is handig om hulp te krijgen bij het plannen, zeker als er een toetsweek aankomt.

Leerling huiswerkbegeleiding
5HAVO

Huiswerkbegeleiding bij Maak mij wat wijs! =


Een rustige en fijne plek om huiswerk te maken & weten hoe te leren en plannen.

Gratis kennis maken?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten of het klikt. Daarom ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Klik op contact, mail naar pauline@maakmijwatwijs.nl of bel/app naar 0628720669.

Praktisch:

Wanneer:
Maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur.
(Met uitzondering van de schoolvakanties)

Waar:
Meerkoetstraat 74 in Ermelo

Door wie:

 Pauline Jonker 

Eigenaar Maak mij wat wijs!


"Leren met motivatie en plezier, dat vind ik het belangrijkst.
Daarvoor is het belangrijk dat kinderen weten welke manier van leren en plannen bij ze past, wat ze motiveert en aan welke doelen ze willen werken.
Dat kwartje laten vallen: 'Als ik wat wil bereiken, dan zal ik er ook wat voor moeten doen.' Dat is waar ik het voor doe!"

Anita Schokker

Anita Schokker


"Op maandag mag ik de jongeren ondersteunen in hun huiswerk. Ik heb de opleiding Social Work afgerond en richt mij dus ook op het gedrag van de jongere. Vanuit de vaardigheden die zij al bezitten bekijken we samen hoe zij zo efficiënt mogelijk hun huiswerk kunnen plannen. Zodat er genoeg tijd over is om te genieten van hun vrije tijd en mooie voldoendes op hun rapport."

Tijdens de huiswerkbegeleiding richten Anita en Pauline zich op het leren leren & plannen.
Er zijn ook studenten werkzaam bij Maak mij wat wijs! Deze zijn aanwezig voor de extra ondersteuning.
Zoals extra uitleg geven en overhoren.

 Sam van der Beek 

"Ik ben nu tweedejaar student Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Het is supertof om hier te werken, omdat het contact met de kinderen heel nauw is en je een goede band ontwikkelt met de af en toe bijdehante pubers ;). De vakken waar ik vooral ondersteuning kan geven zijn: talen, geschiedenis, aardrijkskunde en Wiskunde A."

 Jason Simon 

"Kinderen helpen leren en tot een hoger inzicht brengen wat betreft leer- en planmethodes: daar sta ik voor.
Ik ben afgestudeerd HBO pedagoog. Dankzij stages die ik gedaan heb aan middelbare scholen heb ik veel ervaring kunnen op doen binnen het onderwijs."

Max van Strien

Max van Strien 

"Op dit moment ben ik derde jaars student communicatie op de Hogeschool Utrecht. Voor ik bij Maak mij was wijs! kwam werken, gaf ik vaak bijles aan bijvoorbeeld jongere neefjes en nichtjes in vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde. Ik vind het nu dan ook super gaaf om nu ook andere leerlingen te helpen met het maken van huiswerk. Zelf had ik het op de middelbare school ook lastig met plannen, vooral het uitvoeren ervan. Ik kan me dus heel erg vinden in leerlingen die hier moeite mee hebben. "

Tarieven per maand:
2 dagen per week: 195 euro
3 dagen per week: 265 euro
4 dagen per week: 330 euro
Tijdens toetsweken/examens mogen leerlingen extra komen! (Zonder extra kosten)

Inclusief:
Extra uitleg bij de vakken die de leerling moeilijk vindt.
Verslaglegging voor ouders.

Cadeau bij aanmelding voor minimaal 3 maanden:
Online programma SLiM leren leren & plannen t.w.v. 297 euro

Pauline weet de juiste snaar te raken; niet betuttelend, niet te populair, maar op een coachende manier ondersteuning bieden en inzicht geven.
Èn hem erop aanspreken als zaken niet geregeld zijn, op een manier die bij jongeren werkt. Soms met humor, soms streng.”

Marjolein
Moeder Rens (2 Havo)


Pepijn is erg enthousiast over de huiswerkbegeleiding. We denken zeker dat het bijdraagt! Het is fijn om het overzicht van jou te krijgen. Hij vertelt er trouwens zelf ook goed over. En we merken, na deze 4 lessen, al verandering in zijn houding, erg leuk om te zien dat hij zich zelfstandiger opstelt met huiswerk maken.

Ik geloof dat hij jouw adviezen ook beter aanneemt, vreemde ogen dwingen ;)

Ik vind het vooral fijn dat hij zelf graag wil.

Marianne 
Moeder Pepijn (1 TL/Havo)
Huiswerkbegeleiding Ermelo

Waarom naar de huiswerkbegeleiding van Maak mij wat wijs?

 • Leren leren & plannen op de manier die bij de leerling past.
 • Rustige en fijne plek om te werken.
 • Gaat je kind naar huis, dan is het huiswerk voor die dag af.
  Voor de dagen dat je zoon/dochter niet naar huiswerkbegeleiding gaat, weet hij/zij wat er moet gebeuren.
 • Veel persoonlijke begeleiding.
 • Gebruik van het online programma SLiM leren leren & plannen.
 • Maar vooral voor: meer zelfvertrouwen, motivatie & rust in huis!

Gratis kennis maken?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten of het klikt. Daarom ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Klik op contact, mail naar pauline@maakmijwatwijs.nl of bel/app naar 0628720669.