Kennismakingsworkshop Concentratiecoach

In deze online workshop ontdek je wat jij als onderwijsprofessional kunt betekenen als concentratiecoach. Je krijgt uitleg over wat een concentratiecoach is, ervaart zelf een oefening en oefent coachingsvaardigheden.

Ontdek hoe jij je leerlingen kunt leren zich te concentreren.

Voor de meeste leerlingen is het normaal om constant afgeleid te zijn. Ze weten niet beter....

Je ziet dat het leerlingen frustreert dat ze zich niet kunnen concentreren en dat ze hierdoor in een negatieve spiraal belanden.

Jij wil deze leerlingen graag helpen en je bent op zoek naar manieren waarop je zowel individueel als in een groep leerlingen kunt begeleiden bij het verbeteren van hun concentratie.

Herken jij dit en ben je een onderwijsprofessional die met tieners werkt?
Dan is deze kennismakingsworkshop wat voor jou.

Resultaat van het volgen van deze online workshop:

Je weet wat jij voor jouw school of onderwijspraktijk kunt betekenen als concentratiecoach.

Door een oefening te ervaren, ontdek je wat de mogelijkheden zijn om de concentratie van jouw leerlingen te verbeteren en hoe je jouw leerlingen weer succeservaringen kunt laten opdoen. 

Een goede concentratiecoach kan leerlingen zowel individueel als in een groep coachen. Deze coaching is noodzakelijk om de motivatie te vergroten en leerlingen inzicht in eigen gedrag te geven. Tijdens deze workshop oefenen we enkele van deze coachingvaardigheden.

Door het volgen van deze workshop kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met wat een concentratiecoach is en de training tot concentratiecoach.

Dit zeggen anderen over de trainingen van Maak mij wat wijs!

Prettige afwisseling tussen theorie en praktijk.

"Pauline geeft fantastische trainingen. De afwisseling tussen theorie en praktijk is prettig en de sfeer is professioneel maar zeker ook gezellig."

Akelei de Lange

Huiswerkinstituut Amsterdam

Veel persoonijke aandacht en praktische tips.

"Veel persoonlijke aandacht! Je wordt ontzettend open en enthousiast ontvangen. Er wordt echt naar je geluisterd en in een ontspannen sfeer krijg je veel praktische tips! Aanrader!"

Susan Schoone

Praktijk Schoone

Helpt je echt verder.

"Pauline is enthousiast, kundig en helpt je echt verder! De ondersteuning en begeleiding die ze geeft is heel goed. Al haar kennis deelt ze graag en dat helpt mij echt een stap verder!"

Mariët Hoogendoorn

Kindercoach Mariët

Kennismakingsworkshop Concentratiecoach


28 januari van 9.00 tot 11.00 uur


Investering: €20,00 (ex. btw)


Online via zoom
Maximaal 12 deelnemers

Deze training wordt gegeven door Pauline Jonker

‘Als ze nou toch eens op zou letten…’ Dat kregen mijn ouders elk 10-minuten gesprek te horen over mij. Het zal je dus niet verbazen dat ik me herken ik de leerling met concentratieproblemen. Het is altijd een uitdaging voor me geweest, op school, maar ook zeker nu in mijn werk.

Zo ben ik begonnen met me hierin te verdiepen, waarom was het zo moeilijk voor mij om me te concentreren en hoe kon ik mijn concentratie verbeteren?

Het blijft een uitdaging, maar het maakt in alles wat ik doe zoveel uit dat ik weet wat ik kan doen als ik afgeleid ben en dat ik weet wat helpt om me te concentreren. En het voelt elke keer weer goed als ik in een goede focus een berg werk verzet heb!


Tijdens de begeleiding van mijn leerlingen, hoor ik vaak dezelfde verhalen. Ze hebben het idee dat ze zich gewoon niet kunnen concentreren en het is normaal voor ze om snel afgeleid te zijn. Ik heb hier veel leerlingen bij begeleid en doe dit nog steeds. Het blijft geweldig wanneer ze ervaren dat ze het wel kunnen leren en dan ook merken dat ze zoveel meer gedaan krijgen en dat dit ze zo’n goed gevoel geeft.

>