Kennismakingsworkshop
Motiverende gespreksvoering

In deze online workshop maak je kennis met Motiverende gespreksvoering en ervaar je wat het effect is. Je oefent met verschillende gesprekstechnieken.


Voor onderwijsprofessionals die met tieners werken.

Ontdek hoe jij motiverende gesprekken kunt voeren met jouw leerlingen.

In veel gesprekken met leerlingen gaat het over het veranderen van gedrag. Denk aan: wel huiswerk gaan maken, op tijd op school komen, minder gamen of beter opletten in de les.

Wat er vaak gebeurt tijdens deze gesprekken is dat jij heel hard aan het werk bent, je wilt de leerling graag helpen. Maar je leerlingen zeggen niet veel en/of doen weinig met de adviezen die je ze geeft. Het lukt ze maar niet om te veranderen.

Hoe zou het zijn als je bij deze leerlingen hun eigen motivatie kunt vergroten door met ze in gesprek te gaan? Dat je deze leerlingen leert om bewuste keuzes te maken, om zelf de regie te nemen? Dat ze wel in actie komen en stap voor stap hun gedrag gaan veranderen?

Hiervoor kun je Motiverende gespreksvoering inzetten. Benieuwd naar wat dit precies inhoudt? Doe dan mee aan de kennismakingsworkshop Motiverende gespreksvoering.

Resultaat van het volgen van deze online workshop:

Je weet wat de visie van Motiverende gespreksvoering is, wanneer je deze gespreksstijl in kunt zetten en wat het effect is.

Door het te ervaren, ontdek je hoe je door de juiste basishouding en het inzetten van gesprekstechnieken de motivatie om te veranderen kunt vergroten. 

Je oefent tijdens de workshop met gesprekstechnieken. Zo merk je meteen het effect voor jezelf en voor degene met wie je het gesprek voert.

Door het volgen van deze workshop kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met wat Motiverende gespreksvoering is en met de training Motiverende gespreksvoering in het onderwijs.

Dit zeggen anderen over de training Motiverende gespreksvoering

Ik heb het verschil al bij leerlingen gemerkt.

"Ik heb me aangemeld voor de training Motiverende gespreksvoering omdat ik wilde leren hoe mijn leerlingen meer vanuit zichzelf gaan leren en hoe ik hun leerproces beter kan ondersteunen.


Het belangrijkste wat ik tijdens deze training heb geleerd is om te luisteren naar de leerling en het in gesprek gaan met de leerling, niet praten over de leerling maar met de leerling. Actie vanuit de leerling zelf laten komen in plaats van meteen in de reparatiemodus schieten en het voor de leerling willen oplossen.


Ik heb het verschil inmiddels bij een aantal leerlingen al gemerkt; hun behoudtaal is veranderd naar verandertaal en ze gaan zelf aan de slag met het aandragen en zoeken naar oplossingen die voor hun werken."

Chantal Schols

Docent VO

De motivatie van leerlingen wordt daadwerkelijk vergroot.

"Pauline werkt vanuit praktische voorbeelden, geeft een ieder de ruimte om flink te oefenen en ze geeft veel handvatten waarbij je de leerling niet overtuigt, maar de motivatie daadwerkelijk vergroot.


Als je op zoek bent naar een training om de motivatie bij kinderen te vergroten, dan kan ik de basistraining Motiverende gespreksvoering in het onderwijs bij Pauline van harte aanbevelen."

Monique Kroes

Leerkracht hoogbegaafdenonderwijs

Ik gun elke mentor zo'n cursus!

"Pauline biedt met haar training Motiverende gespreksvoering echt een 'hands-on' totaalpakket. Vooral ook de combinatie van live (online) trainingen met de online leeromgeving met video's en ondersteuning met de boeken zorgen ervoor dat je echt kan leren op het moment dat jij wil en dat er een mooi tempo in de trainingen zit.


Zeker geschikt voor iedereen die zich in MGV wil verdiepen en vooral ook gelijk praktisch aan de slag wil. Ik gun elke mentor zo'n cursus!"

Joël Willems

Docent VO

Kennismakingsworkshop Motiverende gespreksvoering


6 december van 19.30 - 21.30 uur (nog 1 plek)


Investering: €20,00 (ex. btw)


Online via zoom
Maximaal 12 deelnemers

Je kunt je nog wel aanmelden voor de basistraining Motiverende gespreksvoering in het onderwijs die in januari start.

Deze training wordt gegeven door Pauline Jonker

Ik merkte tijdens het begeleiden van mijn leerlingen al snel dat het de grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat leerlingen dat wat ze leren ook daadwerkelijk in hun dagelijks leven toe gaan passen

Het inzetten van Motiverende gespreksvoering bij de begeleiding van mijn leerlingen heeft voor mij een groot verschil gemaakt. Ik zie mijn leerlingen nu echt veranderen. Ze passen nu écht toe wat ze tijdens de begeleiding leren. Ook heeft het mijn werk veel leuker gemaakt. Ik heb zulke leuke gesprekken met leerlingen en het geeft zoveel voldoening en energie als ik zie dat het leidt tot gedragsverandering. Dit geef ik graag door aan andere onderwijsprofessionals.
Om dit op een goede manier door te kunnen geven volgde ik een uitgebreide training Motiverende Gespreksvoering en train-de-trainer cursus. En geef ik inmiddels bijna wekelijks trainingen Motiverende gespreksvoering.

>