.st0{fill:#FFFFFF;}

Levenslang Leren met Plezier

Ik heb levenslang.
Niet in de gevangenis gelukkig… Maar met leren. Ik vind leren leuk en leer het liefst elke dag iets nieuws. Het zorgt ervoor dat ik groei als persoon, me op veel gebieden verder ontwikkel, ik krijg er energie van en heb er plezier in.
En dat is wat ik iedereen gun:
Leren met plezier
Elke dag iets nieuws willen leren.

Waarom?

Nieuwe dingen leren zorgt voor groei en persoonlijke ontwikkeling.
Maar waarom is dat nou zo belangrijk?
Groei is onderdeel van onze genen: Alles wat leeft, groeit. Groei is het basisprincipe van het leven.
Constant leren en groeien is een basisbehoefte van mensen: Kinderen zijn voortdurend op onderzoek uit en leren hun vaardigheden verbeteren. Ze halen hier energie en plezier uit. Volwassenen die niet meer groeien en leren zijn vaak niet gelukkig. Zonder groeien en leren wordt het leven leeg en zinloos.
Stilstaan is onmogelijk: Wie probeert om een bepaald niveau te blijven, zal op de lange termijn de concurrentiestrijd verliezen (als mens en/of als bedrijf). Wie economisch actief is, moet altijd blijven leren en groeien, anders wordt hij automatisch zwakker.

(Vrij vertaald uit: De wetten van de winnaars)

Voorbeeldrol:

Wij als onderwijsprofessional (en vaak ook ouder) hebben hier een belangrijke voorbeeldrol in.
Hoe kunnen we kinderen leren dat leren leuk is en dat dit je heel veel oplevert als je dit niet dagelijks laat zien?

Samen kunnen we hier een sneeuwbaleffect in creëren:
Door hier de voorbeeldrol in te pakken, motiveren en inspireren we anderen om ook elke dag te willen leren. Die mensen doen dit op hun beurt weer bij anderen….

Zo pak ik het aan:

De ‘regels’ die ik voor mezelf heb opgesteld:
– Maandag t/m vrijdag minimaal 25 minuten per dag leren + 5 minuten opschrijven wat ik geleerd heb. (In het weekend/vakantie als ik er zin in heb en het uitkomt.)
– Wat ik geleerd heb, wekelijks verwerken in een blog.

Zo is het voor mij haalbaar, ik heb voor een stok achter de deur gezorgd door er elke week een blog over te schrijven en ik hoop er zo anderen mee te inspireren/motiveren om te blijven leren.

Doe je mee?

Doe jij mee aan het elke dag leren van iets nieuws?
Volg dan de volgende stappen:
– Laat me onder aan deze blog weten dat jij meedoet;
– Stel je eigen ‘regels’ op;
– Meld je aan voor de facebookgroep ‘Levenslang leren met plezier’. Samen is het een stuk leuker en ook makkelijker om vol te houden.
– Ook een stok achter de deur? Het zou tof zijn als je in de Facebookgroep of onder mijn blog reageert met wat jij die week geleerd hebt.

Blog: Leren met plezier, week 1

Volgende week maandag kun je het blog: Leren met plezier, week 1 lezen.

Wat je in de blog serie ‘Leren met plezier’ kunt verwachten?
Ik leer/lees vooral over de volgende onderwerpen:
– Leren
– Plannen
– Motivatie
– Persoonlijke ontwikkeling
– Ondernemen

Ik deel mijn belangrijkste inzichten uit de dingen die ik lees. Vaak lees ik verschillende boeken door elkaar heen, dus saai zal het niet snel worden ;)

Veel plezier met leren en tot volgende week maandag!

P.S. 1 Vergeet je niet onder dit blog of in de facebookgroep te laten weten dat je meedoet?

P.S. 2 Meer leren over hoe je leerlingen kunt motiveren door met ze in gesprek te gaan?
Doe dan vanavond gratis mee aan het webinar: Motiverende Onderwijsgesprekken.
Kun je meteen het iets nieuws leren van vandaag afvinken.
Klik hier om je in te schrijven.

  • Ik doe graag mee! Ik houd van leren, ben leergierig en wil mezelf graag steeds uitdagen en ontwikkelen. Ik sluit me aan bij jou, elke dag 25 min leren/lezen in een inspirerend boek. Ik heb nog heel wat leuke boeken liggen maar maak er vaak geen tijd voor…..Doel voor mezelf is dat ik dat wat ik lees en leer weer kan gaan gebruiken voor de berichten op social media en natuurlijk tijdens de coaching.

  • Leuk! Ik hou van leren, het geeft mij energie. Iedere dag een half uur lezen in een boek zou ik graag doen maar ben bang dat dat voornemen als snel sneuvelt. Heb me wel voorgenomen om iedere dag even te schrijven over wat ik wil neerzetten die dag. Daar zou ik de vraag; ‘wat wil ik vandaag leren’ of ‘wat heb ik vandaag geleerd’ wél mooi aan kunnen toevoegen.

  • Ja mooi om die er aan toe te voegen!
    Misschien kun je een bepaalde regelmaat vinden die wel haalbaar is voor je? 3 keer per week een half uur of elke dag 5 minuten bijvoorbeeld?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ontvang als eerste de nieuwe blogs!

    >