Jouw leerlingen nog beter begeleiden bij het leren en plannen?

  • Als SLiM trainer ben jij een leer- en plan coach en leer jij jouw leerlingen zo leren leren & plannen dat ze het ook echt gaan doen!
  • Breid jouw aanbod uit door de inzet van het online programma SLiM leren leren & plannen, SLiM naar de brugklas en Concentreren kun je leren!
  • In een groep gelijkgestemden werken aan het blijven verbeteren van de kwaliteit van je begeleiding.
Direct inzetbaar

Kant-en-klare programma. In te zetten op de manier die bij jou past. Direct starten, snel een afspraak voor de startsessie.

Bespaar tijd

Uitleg zit in het online programma, zodat je niet 100x hetzelfde uit hoeft te leggen.

Vergroot je aanbod

Ontwikkel een nieuw aanbod rondom het online programma.

Vergroot de motivatie

Motiverende programma's die aansluiten bij de belevingswereld van tieners.

Praktisch

Leerlingen ontdekken in het programma de manier van leren en plannen die bij ze past.

Community

Een actieve en betrokken community van gelijkgestemden.

Veel mogelijkheden

Vele mogelijkheden om de programma's in te zetten, o.a.: online begeleiding, groepstraining, individuele begeleiding. 

Up-to-date

Programma's worden aangepast aan de nieuwste inzichten. Regelmatig worden er nieuwe programma's ontwikkeld.

Heb je geen eigen praktijk, maar werk je op een school? Het is ook mogelijk om de online programma's op school in te zetten. Kijk daarvoor op deze pagina.

Dit heb ik ondervonden...

Tijdens het begeleiden van leerlingen in mijn onderwijspraktijk, merkte ik dat het heel belangrijk is dat de leerling de manier van leren/plannen ontdekt die bij hem/haar past. Zodat ze het ook echt in hun dagelijks leven toe gaan passen.
Daarnaast vond ik het zonde van mijn tijd om steeds hetzelfde uit te leggen (bijvoorbeeld hoe maak je een planning), die tijd besteedde ik liever aan het coachen van de leerling.
En dat het belangrijk is dat een programma aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en dat deze vooral praktisch en direct toepasbaar moet zijn... anders doen ze het namelijk niet...
Een programma wat hierbij paste, bestond niet, daarom ontwikkelde ik het online programma SLiM leren leren & plannen. 

Alleen kan ik veel te weinig leerlingen helpen. Ik ben dan ook heel blij dat er enthousiaste SLiM trainers zijn, die de online programma's in hun praktijk aanbieden, en we zo samen heel veel leerlingen kunnen helpen. Inmiddels hebben er al 500+ leerlingen met het programma gewerkt!

Online programma + begeleiding = beter resultaat met leerlingen

Al snel werd in de community met SLiM trainers duidelijk dat het resultaat met leerlingen nog beter wordt wanneer je van en met elkaar leert en je zo steeds verder blijft ontwikkelen.


Online programma's + begeleiding + community = beste resultaat


We ervaren in de community elke keer weer dat dit zorgt voor groei van de praktijken, betere begeleiding van leerlingen, energie, inzichten, inspiratie en plezier. 
Doe je ook mee?

Dit is wat je krijgt als SLiM trainer:

Online programma's

De online programma's SLiM leren leren & plannen, SLiM naar de brugklas en Concentreren kun je leren! voor jou en je leerlingen

Leeromgeving trainers

Online leeromgeving voor trainers: vol met how-to video’s, praktische stappenplannen, webinars.

Community

Een actieve en betrokken community van gelijkgestemden. Met maandelijks online intervisie.

Online programma's:

SLiM leren leren & plannen 
3 maanden programma voor middelbare scholieren om te leren leren & plannen op de manier die bij ze past. In dit programma zit o.a. het in kaart brengen van de beginsituatie, het stellen van doelen, plannen, concentreren, meerdere effectieve leerstrategieën en reflecteren op een toets.

SLiM naar de brugklas  
6 lessen om leerlingen uit groep 8 voor te bereiden op de brugklas. In dit programma o.a. de verschillen tussen de basisschool en middelbare school, leren voor een toets, plannen en mindset

Concentreren kun je leren!
4 modules om jouw leerlingen te leren hoe ze zich beter kunnen concentreren. Module 1 is 'ken jezelf', in module 2 worden 5 concentratietechnieken uitgelegd, module 3 gaat over het omgaan met uitdagingen (zoals uitstelgedrag en een vol hoofd), en in module 4 wordt de concentratiespier getraind.

Inzet van de online programma's in jouw praktijk:
Je kunt de programma's op veel verschillende manieren inzetten. Denk aan online begeleiding, een groepstraining, tijdens huiswerkbegeleiding, met veel of weinig begeleiding. Je kunt de programma's los inzetten of in combinatie met andere methodes. Je ontvangt bij de start 10 licenties voor jouw leerlingen. Na een jaar lidmaatschap, ontvang je 10 nieuwe licenties. Heb je te weinig licenties, dan kun je deze er los bijkopen. 

Leeromgeving trainers:

In de leeromgeving voor de trainers vind je heel veel informatie rondom alles wat er bij het hebben van een eigen praktijk en het begeleiden van je leerlingen komt kijken. How-to-video's, praktische stappenplannen en webinars. O.a. over bloggen, het geven van webinars, Motiverende gespreksvoering, 5 daagse training groeien met jouw onderwijspraktijk, het organiseren van een workshop. Ook de opnames van de intervisieochtenden vind je terug in de leeromgeving.

De leeromgeving wordt aangevuld rondom de vragen die de SLiM trainers hebben.

Community:

In de community van SLiM trainers kun je kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Enorm waardevol om je vragen te stellen en te kunnen sparren met gelijkgestemden die jouw situatie helemaal begrijpen.

Online intervisieochtenden:
Elke maand is er een online intervisie. Tijdens deze ochtenden gaan we samen in gesprek over het begeleiden van je leerlingen en alle andere dingen waar je in jouw praktijk tegenaan loopt of even over wilt sparren. Onderwerpen worden aangedragen door de SLiM trainers. We gebruiken verschillende werkvormen om met elkaar te sparren. Gegarandeerd nieuwe inspiratie, ideeën en energie.

Facebookgroep:
Voor al je vragen, het delen van tips en kennis en natuurlijk het vieren van successen.

Live dag met alle SLiM trainers
Jaarlijks is er een live dag met alle trainers. Tijdens deze dag gaan we natuurlijk inhoudelijk aan de slag en is er alle tijd om met elkaar te sparren. Naast al het online samenwerken is het ook heel leuk om elkaar in het echt te ontmoeten!

Startsessie van 2 uur:
Na je aanmelding als SLiM trainer, plannen we samen zo snel mogelijk een afspraak voor de startsessie. Dit kan in mijn praktijk in Ermelo of online. Na deze startsessie weet jij hoe je je leerlingen kunt begeleiden met het online programma en weet je hoe je dit wilt gaan doen. En ben je zo enthousiast dat je er meteen mee aan de slag wilt :)

Vermelding op de website:
Als SLiM trainer krijg je een vermelding op de website van Maak mij wat wijs!

Dit zeggen SLiM trainers:

Format dat je op eigen wijze invulling kan geven. Dat werkt!

Pauline is allereerst een leuk mens, die zelf heeft ervaren wat het is om een praktijk op te zetten, daar met humor maar zeker ook goed onderbouwd over kan vertellen en kan begeleiden en ondersteunen. Wat mij in deze manier van werken aantrekt is dat ze haar ervaringen deelt, haar online programma deelt maar niet als dit is de enige juiste methode.
Het is een format dat je op je eigen wijze invulling kunt geven! 
En dat werkt!

Anita Janssen

JaRT

Meer rust en ik kan mijn leerlingen nog beter helpen.

Pauline weet waar ze het over heeft. Geen poespas, geen grootspraak maar ze denkt écht met je mee. Ze kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en leid je dan naar je eigen nieuwe ideeën. Pauline is spontaan, eerlijk en geeft je het gevoel dat je het zelf kunt. Sinds ik de trainersopleiding heb gevolgd heb ik al heel wat aanpassingen in mijn bedrijf gedaan die me veel meer rust geven en ervoor zorgen dat pubers met problemen met leren en plannen nóg beter kan helpen.

Yvonne Aarts

Leerpunt Oss

Ik haal nu zoveel meer uit mijn onderwijspraktijk.

Behalve de training voor leerlingen kreeg ik zoveel meer. Inzicht in mijn praktijk, tips, webinars, ontmoetingen met mede-SLiM-trainers. Pauline is enthousiast en weet veel over het hebben van een eigen onderwijspraktijk. Haar ervaring neemt ze mee in de training voor leerlingen, maar ook naar haar trainers, zodat niet alleen haar eigen leerlingen, maar ook die van ons de beste begeleiding krijgen op het gebied van leren leren & plannen.
 Ik haal nu zo veel meer uit mijn onderwijspraktijk door Pauline.

Marije Turel

Tureluurs Educatie

Dit zeggen SLiM trainers:

Susan Schoone

Praktijk Schoone

Aanrader!

Veel persoonlijke aandacht! Je wordt ontzettend open en enthousiast ontvangen. Er wordt echt naar je geluisterd en in een ontspannen sfeer krijg je veel praktische tips! Aanrader!

Mariët Hoogendoorn

Kindercoach Mariët

Ze deelt al haar kennis en dat helpt me echt verder.

Met veel plezier als Kindercoach de SLiM training bij Pauline gevolgd. Ze is enthousiast, kundig en helpt je echt verder! De ondersteuning en begeleiding die ze geeft is heel goed. Al haar kennis deelt ze graag en dat helpt mij echt een stap verder!

Anne-Marie en Brigitte

Leren Leren Zeeuws-Vlaanderen

De investering meer dan waard!

De trainersopleiding SLiM is meer dan alleen een opleiding om SLiM trainer te worden. Naast een duidelijke uitleg van het online programma is er ook aandacht voor veel aspecten van het ondernemerschap. We zijn erg blij dat we de stap hebben genomen. De investering meer dan waard!


Veelgestelde vragen

Wat is de duur van het lidmaatschap?

Zolang als het abonnement wat je kiest. Een maandabonnement is per maand opzegbaar, een kwartaalabonnement per kwartaal en het jaarabonnement per jaar. Abonnementen worden zonder opzegging automatisch verlengd en zijn prijsvast (geen verhogingen dus).

Wat gebeurt er als ik stop?

Als je stopt dan kunnen je leerlingen gewoon blijven werken op de licenties die ze gekregen hebben.
Jij hebt dan geen toegang meer tot de online programma's, leeromgeving en community.
De overgebleven licenties die je nog hebt vervallen.

Twijfel je nog?

Als je tot hier gelezen hebt, betekent dit dat je je aangesproken voelt (of dat je heel nieuwsgierig bent ;)). De stap zetten om een kennismakingsgesprek aan te vragen is spannend. Dat snap ik heel goed.

Het kennismakingsgesprek kost je alleen een half uur van je tijd en maakt duidelijk voor jou of dit de stap is die je te zetten hebt.


>