SLiM trainer

Leer jouw leerlingen, met het online programma SLiM leren leren & plannen, zo leren en plannen dat ze het ook echt gaan doen.

 • Meer resultaat in minder tijd
 • Vergroot de motivatie van je leerlingen
 • In te zetten op de manier die bij jou en je leerlingen past

Herken je dit?

 • Bij het begeleiden van je leerlingen bij het leren en plannen ben je steeds op zoek naar hoe je dit kunt doen, omdat je wilt doen wat er bij de leerling past.
 • Soms heb je het gevoel dat je hapsnap werkt en maar wat doet.
 • Je wilt je leerlingen wel leren om te leren en plannen, maar je weet niet goed hoe je dit kunt doen.
 • Je bent vaak aan verschillende leerlingen hetzelfde aan het uitleggen, bijvoorbeeld over hoe je een planning kunt maken.
 • Misschien werk je al met een methode/training en merk je dat dit niet voor elke leerling werkt. Het is niet makkelijk aan te passen naar wat de leerling nodig heeft.
 • Leerlingen doen te weinig met wat jij ze vertelt, thuis zijn ze alweer vergeten hoe het ook alweer moest.

Als jij één of meer van bovenstaande punten herkent, dan is SLiM trainer worden iets voor jou.

Het is niet zo gek dat jij nog niet de manier hebt gevonden om jouw leerlingen te begeleiden bij het leren en plannen. Dat komt door deze tegenstrijdigheden:

Je wilt met elke leerling op zoek gaan naar de manier van leren en plannen die werkt voor die leerling, maar je hebt geen tijd/mogelijkheid om dit met elke leerling uit te zoeken.
Daarnaast houd je er ook niet van om klakkeloos een methode te volgen, maar vind je het aan de andere kant wel fijn om een rode draad te hebben.

Gelukkig is er een oplossing:

Je kunt én met een methode werken én met leerlingen op zoek gaan naar de manier van leren en plannen die voor ze werkt.
Je kunt dit op jouw eigen manier doen en hierbij toch een rode draad hebben om te gebruiken.

Dit is daarvoor nodig:

- Online programma SLiM leren leren & plannen. Dit programma is de rode draad bij de begeleiding van jouw leerlingen.

- Jij moet weten hoe je dit programma zo kunt inzetten dat je, met de tijd en mogelijkheden die je hebt, zoveel mogelijk resultaat kunt behalen met jouw leerlingen.

Inhoud van de training:

1

Leerlingen coachen

Je leert hoe je jouw leerlingen kunt coachen bij het werken met het online programma, zodat ze die manier van leren en plannen vinden die voor ze werkt.

2

Effectief inzetten

Je leert hoe je het online programma effectief in kunt zetten, zodat je effectief je tijd besteed en zoveel mogelijk resultaat behaalt.

3

Motiveren om te doen

Je leert hoe je jouw leerlingen kunt motiveren om vaardigheden als leren en plannen aan te leren en dit ook echt dagelijks toe te blijven passen.

 Het programma is te gebruiken op scholen en onderwijspraktijken. Mogelijkheden om het online programma SLiM leren leren & plannen in te zetten:
 • Tijdens mentorlessen
 • Als groepstraining
 • Individuele begeleiding
 • Online coaching
 • Tijdens huiswerkbegeleiding
 • Leerlingen gaan er zelfstandig mee aan het werk

Inhoud van het online programma SLiM leren leren & plannen

1 Start

Startmodule: beginsituatie en doelen stellen

De leerling begint met de startmodule om in kaart te brengen wat sterke punten zijn en wat de leerling zou willen veranderen. Deze module bestaat uit de volgende lessen: beginsituatie, voorwaarden om te leren en doelen stellen.

2 t/m6

Na module 1 weet de leerling waar hij/zij mee aan de slag wil, aan de hand daarvan kan de volgorde van de rest van het programma bepaald worden. Module 2 t/m 6 zijn flexibel in te zetten.

2: Motivatie en mindset

De leerling krijgt inzicht in wat er nodig is om gemotiveerd te zijn en leert hoe je jezelf kunt motiveren. De module bestaat uit de volgende lessen: motivatie, mindset en de cirkel van invloed.

3: Plannen

In deze module leert de leerling wat de basis is van plannen en gaat op zoek naar de manier van plannen die werkt. De module bestaat uit de volgende lessen: de basis van plannen, SLiM huiswerkplanner, lange termijnplanning, weekplanning en dagplanning.

4: Leerstrategieën

In deze module gaat de leerling voor elk vak op zoek naar de manier van leren die voor hem/haar werkt. De module bestaat uit de volgende lessen: de basis van leren, actief leren, samenvatten, mindmappen, woorden/begrippen leren, verbanden leggen, uitleggen, cornell-methode, formules leren, jezelf overhoren.

5: Concentratie

Tijdens deze module leert de leerling wat hij/zij kan doen om de concentratie te verbeteren. De module bestaat uit de volgende lessen: concentratie, pomodoro-techniek, afleidingstracker, huiswerkplek en concentratieplan.

6: Na de toets

In deze module leert de leerling reflecteren op zijn/haar aanpak. De module bestaat uit de volgende lessen: reflecteren en foutenanalyse van een toets.

7
eind

Eindmodule: evalueren en vooruit kijken

In deze afsluitende module komt alles wat de leerling heeft geleerd samen in een huiswerkplan. De module bestaat uit de volgende lessen: huiswerkplan, hoe gaat het nu en hoe nu verder?

Over mij

Pauline Jonker

Tijdens het begeleiden van leerlingen in mijn onderwijspraktijk, merkte ik dat het heel belangrijk is dat de leerling de manier van leren/plannen ontdekt die bij hem/haar past. Zodat ze het ook echt in hun dagelijks leven toe gaan passen.
Daarnaast vond ik het zonde van mijn tijd om steeds hetzelfde uit te leggen (bijvoorbeeld hoe maak je een planning), die tijd besteedde ik liever aan het coachen van de leerling.
En dat het belangrijk is dat een programma aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en dat deze vooral praktisch en direct toepasbaar moet zijn... anders doen ze het namelijk niet...
Een programma wat hierbij paste, bestond niet, daarom ontwikkelde ik het online programma SLiM leren leren & plannen.

Inmiddels wordt er op scholen en onderwijspraktijken met veel plezier met dit programma gewerkt en hebben 500+ leerlingen al leren leren en plannen met behulp van het programma.

Dit zeggen SLiM trainers:

Format dat je op eigen wijze invulling kan geven. Dat werkt!

Pauline is allereerst een leuk mens, die zelf heeft ervaren wat het is om een praktijk op te zetten, daar met humor maar zeker ook goed onderbouwd over kan vertellen en kan begeleiden en ondersteunen. Wat mij in deze manier van werken aantrekt is dat ze haar ervaringen deelt, haar online programma deelt maar niet als dit is de enige juiste methode.
Het is een format dat je op je eigen wijze invulling kunt geven! 
En dat werkt!

Anita Janssen

JaRT

Meer rust en ik kan mijn leerlingen nog beter helpen.

Pauline weet waar ze het over heeft. Geen poespas, geen grootspraak maar ze denkt écht met je mee. Ze kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en leid je dan naar je eigen nieuwe ideeën. Pauline is spontaan, eerlijk en geeft je het gevoel dat je het zelf kunt. Sinds ik de trainersopleiding heb gevolgd heb ik al heel wat aanpassingen in mijn bedrijf gedaan die me veel meer rust geven en ervoor zorgen dat pubers met problemen met leren en plannen nóg beter kan helpen.

Yvonne Aarts

Leerpunt Oss

Een waardevolle aanvulling

De programma's SLiM leren leren & plannen en SLiM naar de brugklas zijn voor mij een waardevolle aanvulling op het aanbod in mijn praktijk. Pauline besteedt veel aandacht aan gespreksvoering en effectieve leerstrategieën. Dit doet ze met een concrete, no-nonsense aanpak waardoor je leert met leerlingen heel doelgericht te werken. Het programma bevat veel handige filmpjes, stappenplannen en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Esther Vollgenga

Het Leerpunt

Het resultaat van het volgen van de training tot SLiM trainer

 • Leerlingen die kunnen leren en plannen op de manier die bij ze past.  
 • Tijd besparen door de inzet van het online programma.
 • Leerlingen die gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.
 • Met zelfvertrouwen leerlingen begeleiden bij het leren en plannen. Je weet wat je doet. Op jouw manier!

Dit zeggen SLiM trainers:

Susan Schoone

Praktijk Schoone

Aanrader!

Veel persoonlijke aandacht! Je wordt ontzettend open en enthousiast ontvangen. Er wordt echt naar je geluisterd en in een ontspannen sfeer krijg je veel praktische tips! Aanrader!

Mariët Hoogendoorn

Kindercoach Mariët

Ze deelt al haar kennis en dat helpt me echt verder.

Met veel plezier als Kindercoach de SLiM training bij Pauline gevolgd. Ze is enthousiast, kundig en helpt je echt verder! De ondersteuning en begeleiding die ze geeft is heel goed. Al haar kennis deelt ze graag en dat helpt mij echt een stap verder!

Anne-Marie en Brigitte

Leren Leren Zeeuws-Vlaanderen

De investering meer dan waard!

Naast een duidelijke uitleg van het online programma is er ook aandacht voor hoe jij hier mee wilt werken. We zijn erg blij dat we de stap hebben genomen. De investering meer dan waard!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor extra licenties?

Je start met 10 leerlinglicenties, wanneer deze op zijn of als je met leerlingen er mee wilt starten, dan kun je extra licenties bijkopen:

1 licentie - € 40,-
5 licenties - € 150,-
10 licenties - € 270,-
20 licenties - € 450,-
30 licenties - € 600,-
50 licenties - € 900,-
75 licenties - € 1200,-
100 licenties - € 1400,-
150 licenties - €2000,-
200 licenties - €2500,-
250 licenties - €2900,-
500 licenties - €5500,-

Licenties zijn vrijgesteld van btw.

Hoe werkt het als we dit op school willen gebruiken?

Dat ligt eraan met hoeveel personen je hiermee aan de slag wilt. Wil je alleen of met 1 andere collega SLiM trainer worden, dan kun je je op deze pagina aanmelden.
Vanaf 3 personen organiseer ik graag een incompany training voor jullie. We kunnen het dan helemaal aanpassen aan jullie school en het is voordeliger qua kosten. Je vindt meer informatie op deze pagina.

Ik kan niet op locatie aanwezig zijn, kan ik dan wel meedoen aan de training?

Als het voor jou niet mogelijk is om op locatie aanwezig te zijn, dan kun je online meedoen. Omdat er maximaal 4 deelnemers zijn, is dit prima te regelen.

Wanneer kan ik starten?

Bij aanmelding kies je ervoor welke starttraining je mee wilt doen. Na die dag weet je alles om met het programma aan de slag te gaan.
Bij je aanmelding krijg je meteen toegang tot het online programma SLiM leren leren & plannen zodat je deze alvast kunt bekijken en er al dingen uit kunt gebruiken.

Twijfel je nog?

Wil je nog wat meer informatie?

Kijk dan de opname van het webinar SLiM leren leren & plannen terug.
In deze opname:

 • Hoe je met het inzetten van het online programma SLiM leren leren & plannen tijd kunt besparen en tegelijkertijd makkelijker maatwerk kunt leveren.
 • Wat de mogelijkheden zijn om het programma in te zetten en hoe dit werkt (mentorles, groepstraining, individuele begeleiding enz.)
 • Waarom werken met dit programma de motivatie en resultaten van jouw leerlingen vergroot.
 • Je krijgt een inkijkje in het online programma.
 • Na inschrijving kun je direct het webinar bekijken. Deze duurt een uur.


  >