Training Concentratiecoach

Iedereen kan leren om zich beter te concentreren, ook jouw leerlingen!

Praktisch

De volgende dag toe te passen.

Concreet

Directe vertaling naar de praktijk.

Groep en individueel

Te gebruiken in een groep en bij individuele begeleiding.

Je moet je gewoon beter concentreren.

Dit is ontzettend vaak tegen mij gezegd. En het was echt niet dat ik dat zelf niet wilde... Ik wist alleen niet hoe ik me beter kon concentreren en er is ook nooit iemand geweest die dat me verteld heeft...

Het zal je dus niet verbazen dat ik me herken ik de leerling met concentratieproblemen. Het is altijd een uitdaging voor me geweest, op school, maar ook zeker nu in mijn werk.

Zo ben ik begonnen met me hierin te verdiepen, waarom was het zo moeilijk voor mij om me te concentreren en hoe kon ik mijn concentratie verbeteren?

Het blijft een uitdaging, maar het maakt in alles wat ik doe zoveel uit dat ik weet wat ik kan doen als ik afgeleid ben en dat ik weet wat helpt om me te concentreren. En het voelt elke keer weer goed als ik in een goede focus een berg werk verzet heb!

Tijdens de begeleiding van leerlingen, hoor ik vaak dezelfde verhalen. Ze hebben het idee dat ze zich gewoon niet kunnen concentreren en het is normaal voor ze om snel afgeleid te zijn. Het is geweldig wanneer deze jongeren ervaren dat ze het wel kunnen leren en dan ook merken dat ze zoveel meer gedaan krijgen en dat dit ze zo’n goed gevoel geeft.

In de training concentratiecoach komt alles samen, mijn ervaring als leerkracht en als coach van leerlingen met concentratieproblemen. Mijn kennis en ervaring rondom mijn eigen concentratie. En de trainingen die ik geef over het voeren van gesprekken met leerlingen.

Hierdoor is de training een mooie combinatie van theorie en praktijk en 1 op 1 coachen en met een groep aan de slag.

10+
Jaar ervaring
100+
Blogs geschreven
1.000+
Boeken verkocht

Jan de Vos

Ambulant begeleider

De training concentratiecoach heb ik gevolgd op aanraden van een collega.  Ik heb Pauline mogen ervaren als een expert die het onderwerp op een zeer vlotte, diverse wijze weet te coachen.  De online training was een leerrijke afwisseling van verschillende technieken en experimenten, voorzien van een mooie dosering tussen theoretische inzichten en praktijk.  De training brengt bewustwording, kennis en vaardigheden bij over o.a. oorzaken & gevolgen, (de)motivatoren, afleiding & focus, concentratietechnieken, concentratieplan...  


Opgelet, je kan er veranderen in een dopamine dealer.  Help jezelf en anderen: concentreren kun je leren bij Pauline!  

Sissi Teunissen

Huiswerkcoach, pedagoog

Deze training van Pauline geeft zoveel inzicht in mijn eigen brein en dat van alle pubers die wij begeleiden. Vanuit inzicht tot een persoonlijk concentratieplan komen dat werkt, hoe cool is dat! Concentreren kun je leren. Yes!

Dit kun je bereiken als concentratiecoach:

 • Leerlingen die zelf inzicht hebben in wanneer ze afgeleid raken en die weten wat ze dan kunnen doen om zich weer te focussen.
 • Je kunt met leerlingen snel en effectief tot de oorzaak van de concentratieproblemen en mogelijke oplossingen komen.
 • Je kunt met een groep aan de slag met het verbeteren van de concentratie, wat een positieve invloed heeft op de sfeer en resultaten.
 • Leerlingen die de kracht van concentratie ervaren, waardoor ze zelf met het verbeteren van hun concentratie aan de slag willen.
 • Tijdens gesprekken met leerlingen kun je de motivatie om met hun concentratie aan de slag te gaan vergroten.
 • Je kunt met elke leerling de manier vinden van concentreren die voor ze werkt, omdat jij een rugzak vol kennis, tips & tricks hebt. 

Inhoud van de training Concentratiecoach:

Om concentratie te verbeteren is er geen 'one-size-fits-all-plan'. Met elke leerling ga je op zoek naar dat wat werkt. En maak je een concentratieplan waar de leerling ook echt mee aan de slag wil gaan.
Je leert hoe je leerlingen inzicht in eigen gedrag geeft, waardoor zij zelf gaan leren wat ze kunnen doen wanneer ze afgeleid zijn en wat ze helpt om hun concentratie te verbeteren.
Je leert hoe je de vicieuze cirkel van afleiding kunt veranderen in de cirkel van focus.
Je leert waarom het zo moeilijk is om te concentreren, zodat je dit ook aan jouw leerlingen uit kunt leggen en zij zich bewust kunnen worden van het feit dat zij kunnen leren om zich te concentreren.
Je leert hoe je met jouw leerlingen stap voor stap de concentratie kunt vergroten, waarmee je jouw leerlingen op korte termijn succes laat ervaren en ze vaardigheden aanleert voor de lange termijn.
Je leert hoe je de leerling regie geeft op zo’n manier dat er wel wat gebeurt, zonder dat jij als externe factor steeds nodig bent om te sturen.

Marjan van Rhoon

Trainer en Studiecoach

Ik was vooral op zoek naar praktische handvatten in de vorm van opdrachten en oefeningen. Dit is zeker gelukt! Ik heb de praktische aanpak van Pauline erg gewaardeerd; niet teveel theorie, maar vooral de vertaling ervan naar de praktijk is heel handig. Daarnaast is Pauline prettig in het contact en heeft ze een no-nonsense houding die ik erg kan waarderen.
Je leert hoe je in een klassikale zetting (of tijdens een groepstraining) de concentratie kunt vergroten, waardoor je een positieve werksfeer krijgt in de klas en leerling elkaar stimuleren om hun concentratie te verbeteren.
Je leert welke concentratietechnieken leerlingen in kunnen zetten. Voor elke leerling is een andere aanpak nodig, hoe groter jouw rugzak met tips & tricks is, hoe makkelijker je bij elke leerling aan kunt sluiten.
Je leert hoe je door met leerlingen in gesprek te gaan de motivatie om met hun concentratie aan de slag te gaan te vergroten.

Extra: online programma 'Concentreren kun je leren!'

Als concentratiecoach mag je gebruik maken van het online programma 'Concentreren kun je leren!' Een online programma gemaakt voor tieners. Dit programma bestaat uit 4 modules: ken jezelf (4 lessen), concentratietechnieken (5 lessen), omgaan met uitdagingen (4 lessen) en train je concentratiespier (2 lessen). 

Dit zeggen anderen over 'Concentreren kun je leren!'

Boordevol informatie

Wat een mooi programma. Boordevol met heel veel informatie en goede bruikbare tips. Leerlingen worden uitgedaagd zichzelf beter te leren kennen en te onderzoeken wat voor hen het beste werkt.

Anne-Marie Bosman - Ik leer leren Zeeuws-Vlaanderen
Overzichtelijk en aantrekkelijk
Een leerling weet duidelijk wat hij/zij tijdens het programma gaat leren. Er is een goede afwisseling tussen het kijken naar filmpjes, lezen van stukjes informatie en het zelf uitvoeren van opdrachten. De lessen zien er overzichtelijk en aantrekkelijk uit.
Angela Hendriks - Remedial Teacher
Duidelijke uitleg
Wauw, wat een mooie online training is Concentreren kun je leren! Heel praktisch toe te passen (voor iedereen, niet alleen voor middelbare scholieren). Met duidelijke uitleg en mooie challenges om mee aan de slag te gaan. Ik ben enthousiast!
Mariët Hogendoorn - Kindercoach
€ 695,- (ex. btw)

Training concentratiecoach:

 • 4 keer een live online training van 3 uur in een groep van maximaal 12 deelnemers.
 • Mijn boek: Motiveer en leer! (Heb je het boek al? Vul dan bij het afrekenen de kortingscode boek in. Dan ontvang je het boek niet nog een keer en betaal je hier ook niet voor.)
 • Toegang tot het online programma Concentreren kun je leren!, waarmee je dat wat je tijdens de training leert, nog makkelijker kunt vertalen naar jouw leerlingen.
 • 10 leerling licenties voor het online programma Concentreren kun je leren!
 • Online leeromgeving met daarin alle opdrachten, oefeningen en informatie uit de training.


Na aanmelding kun je meteen aan de slag met het online programma Concentreren kun je leren!


Start in maart (laatste keer dit schooljaar)

Tijd: woensdagochtend van 9.00 - 12.00 uur

Data: 29 maart, 12 april, 10 mei, 24 mei

Margriet van Dijk

Leerlingbegeleider

Pauline is een super fijne, vriendelijke trainer. Ze is rustig, heeft humor en is zeer toegankelijk. Daarnaast is ze zeer kundig. Ik heb de training Motiverende gespreksvoering bij haar gevolgd en de concentratie coach training. Heel zinvol voor mijn functie als leerling begeleider. Ik heb de trainingen online gevolgd. Dat had ze zeer goed geregeld zodat ik dat alleen maar als een voordeel heb ervaren.
Mijn gereedschapskist is gevuld

Tijdens de cursus 'heb ik goede online middagen gehad met Pauline en een aantal cursisten. Ik vond de mix tussen theorie en praktijk prettig. Mijn gereedschapskist is gevuld met veel meer praktische manieren om leerlingen verder te helpen als ze vastlopen in hun concentratie. Het geeft inhoudelijke verdieping in mijn rol als coach. Aan te bevelen als je werkt met jonge mensen, in groepen of individueel, die zich beter willen leren concentreren.

Roëlla Blankers - docent en coach

Prettige afwisseling theorie en praktijk
Samen met een aantal collega's de training voor concentratiecoach gevolgd.
Dit n.a.v. de vraag hoe kunnen we leerlingen (en onszelf) nu "beter" leren leren.
We hebben er zeker wat aan gehad en gaan nu samen op weg om de leerlingen te helpen. De trainingen van Pauline zijn prettig en de balans tussen luisteren en samen aan het werk is goed.

Arjan Klooster - docent

- Veelgestelde vragen -

1 van de data van de training kan ik echt niet. Kan ik dan niet meedoen?

Natuurlijk jammer als het één van de bijeenkomsten niet lukt om erbij te zijn. Maar ik snap heel goed dat het soms niet anders is. Daarom kan ik van die training een opname voor je maken, zodat je deze terug kunt kijken. Verder vind je alle materialen enz. van de training ook in de online leeromgeving.
Je kunt op deze manier dus prima de training volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot het online programma en alle informatie uit de training?

Je hebt onbeperkt toegang tot het online programma. Alle informatie, oefeningen enz. staan ook in de online leeromgeving, ook hier heb je onbeperkt toegang tot.

Kan je binnen je rol als docent ook een rol spelen als concentratiecoach?

Zeker! Juist ook in de klas kun je jouw leerlingen veel laten ervaren. Je kunt dit goed toepassen tijdens je lessen. De training is een combinatie van hoe je een groep kunt begeleiden bij het trainen van hun concentratie en hoe je dit 1-op-1 kunt doen. Zodat ook de gesprekken die jij 1-op-1 met leerlingen hebt effectiever worden.

Wat voor mensen hebben deze training al gevolgd?

Allemaal onderwijsprofessionals die met tieners werken. Zoals docenten, mentoren, leerkrachten groep 8, huiswerkbegeleiders, studiecoaches VO en MBO, Remedial Teachers, Kindercoaches.

Wat is de toegevoegde waarde van het programma Concentreren kun je leren?

De toegevoegde waarde is dat dit programma echt voor de leerling gemaakt is. Er zitten filmpjes in met uitleg en opdrachten die de leerling kan doen. Voor jou handig om nog eens terug te kijken na het volgen van de training én je kunt het makkelijk gebruiken bij mijn lessen en coaching.
De training is uitgebreider dan het online programma en tijdens de training kijken we hoe je met de inzet van het programma de begeleiding van jouw leerlingen nog beter kunt maken.

Het is een aanvulling, zie het als een bonus. Het is dan ook zeker niet verplicht om dit te gaan gebruiken.

Wat kan ik met de leerling licenties en wat als ik er meer wil gebruiken?

Je kunt hiermee voor 10 leerlingen inloggegevens aanmaken, waarmee zij ook thuis met het programma kunnen werken. Handig voor die leerling in de klas die nog wat extra ondersteuning/informatie kan gebruiken, bij individuele coaching of bij een groepstraining.

Als ze op zijn kun je extra licenties bijkopen.

Koop je 1 licenties dan is dit €40,-. Hoe meer je er tegelijk koopt, hoe goedkoper dit wordt.
Vanaf 5 is dit €30.00 per licentie.
Vanaf 10 is dit €27.00 per licentie.
Vanaf 25 is dit €22.50 per licentie.
Vanaf 50 is dit €18.00 per licentie.
Vanaf 100 is dit €14.00 per licenties.
Vanaf 200 is dit €12.50 per licentie.