Training Concentratiecoach

Training voor onderwijsprofessionals met leerlingen (vanaf 11 jaar) die moeite hebben om zich te concentreren.

En die willen leren hoe ze hun leerlingen inzicht kunnen geven in eigen gedrag en oplossingen, waardoor de leerlingen leren zich beter te concentreren en zich weer beter voelen over zichzelf.

Herken je dit?

 • Je hebt leerlingen in jouw klas/onderwijspraktijk die snel afgeleid zijn, waardoor ze slecht gemotiveerd zijn en ook moeilijk te motiveren.
 • Je ziet bij deze leerlingen de frustratie omdat het niet wil lukken. Dit zorgt voor onzekerheid en soms ook schaamte.
 • De leerlingen blijven vaak hangen in de gedachte: ‘ik kan me gewoon niet concentreren’, en zetten daardoor geen stappen om dit te veranderen. Er ontstaat een vicieuze cirkel en het is moeilijk deze te doorbreken.
 • Je ziet dat iedere leerling een andere aanpak nodig heeft, maar het is een uitdaging om deze te vinden en frustrerend wanneer dit niet lukt. In een volle klas is het helemaal een uitdaging om dit te organiseren…
 • Door de concentratieproblemen komt er niet uit wat erin zit.
 • Je ziet dat de leerling er zelf zoveel last van heeft, zich niet fijn voelt en steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Je wil de leerling graag helpen om dit te doorbreken.

Je bent niet de enige die dit herkent...

Voor veel tieners is het normaal om constant afgeleid te zijn. Ze vinden het vaak wel vervelend, maar beseffen niet dat concentreren een vaardigheid is die je moet leren en dat ze hier zelf stappen in kunnen zetten.

Om concentratie te verbeteren is er geen ‘one-fits-all-plan’. Met elke leerling moet je op zoek naar dat wat werkt. En de manier die werkt is niet bij elke leerling even makkelijk te vinden. Ze zitten vaak al een poos in een negatieve vicieuze cirkel en het is een uitdaging deze te doorbreken. Zeker als je te maken hebt met een klas vol.

Je kunt jouw leerlingen wel leren zich te concentreren

Iedereen kan de vaardigheid om zich te concentreren ontwikkelen, ook jouw leerlingen. Het is mogelijk dat ze zelf inzicht krijgen in wanneer ze afgeleid zijn en wat ze helpt om zich beter te concentreren.

Door de succeservaringen die jouw leerlingen opdoen, ontstaat er een positieve cirkel. Meer concentratie, meer zelfvertrouwen, meer motivatie enz.

Je kunt ze dit zowel individueel als in een groep leren. Ga je hier met een groep mee aan de slag, dan zal de werksfeer positief veranderen. Hoef jij ook minder vaak dezelfde uitleg te geven...

Wat is daarvoor nodig?

Wat daarvoor nodig is, is dat je het zelfinzicht van jouw leerlingen vergroot. Dat ze zelf weten wanneer ze afgeleid raken en weten wat ze dan kunnen doen. Dat jij leerlingen hierbij zowel individueel als in een groep kunt coachen. Waardoor de leerlingen de kracht van een goede concentratie gaan ervaren en hier zelf mee aan de slag willen gaan.

Inhoud van de training

 • Je leert waarom het zo moeilijk is om te concentreren, zodat je dit ook aan jouw leerlingen uit kunt leggen en zij zich bewust kunnen worden van het feit dat zij kunnen leren om zich te concentreren.
 • Je leert hoe je leerlingen inzicht in eigen gedrag geeft, waardoor zij zelf gaan leren wat ze kunnen doen wanneer ze afgeleid zijn en wat ze helpt om hun concentratie te verbeteren.
 • Je leert hoe je met jouw leerlingen stap voor stap de concentratie kunt vergroten, waarmee je jouw leerlingen op korte termijn succes laat ervaren en ze vaardigheden aanleert voor de lange termijn.
 • Je leert hoe je de leerling regie geeft op zo’n manier dat er wel wat gebeurt, zonder dat jij als externe factor steeds nodig bent om te sturen.
 • Je leert hoe je in een klassikale zetting (of tijdens een groepstraining) de concentratie kunt vergroten, waardoor je een positieve werksfeer krijgt in de klas en leerling elkaar stimuleren om hun concentratie te verbeteren.
 • Je leert welke concentratietechnieken leerlingen in kunnen zetten. Voor elke leerling is een andere aanpak nodig, hoe groter jouw rugzak met tips & tricks is, hoe makkelijker je bij elke leerling aan kunt sluiten.
 • Je leert hoe je door met leerlingen in gesprek te gaan de motivatie om met hun concentratie aan de slag te gaan te vergroten.
 • Je leert hoe je de vicieuze cirkel van afleiding kunt veranderen in de cirkel van focus.
 • Je leert hoe je met een leerling een concentratieplan maakt, een plan wat echt van de leerling is en waar de leerling ook echt mee aan de slag wil gaan..

De training is super praktisch en meteen de volgende dag toe te passen. We maken veel gebruik van concrete voorbeelden. De training is gericht op zowel 1 op 1 als groepsbegeleiding.

‘Als ze nou toch eens op zou letten…’ Dat kregen mijn ouders elk 10-minuten gesprek te horen over mij. Het zal je dus niet verbazen dat ik me herken ik de leerling met concentratieproblemen. Het is altijd een uitdaging voor me geweest, op school, maar ook zeker nu in mijn werk.

Zo ben ik begonnen met me hierin te verdiepen, waarom was het zo moeilijk voor mij om me te concentreren en hoe kon ik mijn concentratie verbeteren?

Het blijft een uitdaging, maar het maakt in alles wat ik doe zoveel uit dat ik weet wat ik kan doen als ik afgeleid ben en dat ik weet wat helpt om me te concentreren. En het voelt elke keer weer goed als ik in een goede focus een berg werk verzet heb!


Tijdens de begeleiding van mijn leerlingen, hoor ik vaak dezelfde verhalen. Ze hebben het idee dat ze zich gewoon niet kunnen concentreren en het is normaal voor ze om snel afgeleid te zijn. Ik heb hier veel leerlingen bij begeleid en doe dit nog steeds. Het blijft geweldig wanneer ze ervaren dat ze het wel kunnen leren en dan ook merken dat ze zoveel meer gedaan krijgen en dat dit ze zo’n goed gevoel geeft. Voor deze leerlingen maakte ik het online programma Concentreren kun je leren!


In de training concentratiecoach komt alles samen, mijn ervaring als leerkracht en als coach van leerlingen met concentratieproblemen. Mijn kennis en ervaring rondom mijn eigen concentratie. En de trainingen die ik geef over het voeren van gesprekken met leerlingen.


Hierdoor is de training een mooie combinatie van theorie en praktijk en 1 op 1 coachen en met een groep aan de slag.

Training concentratiecoach
 • 4 keer een live online training van 3 uur
 • Mijn boek: Motiveer en leer! (Heb je het boek al? Vul dan bij het afrekenen de kortingscode boek in. Dan ontvang je het boek niet nog een keer en betaal je hier ook niet voor.)
 • Toegang tot het online programma Concentreren kun je leren!, waarmee je dat wat je tijdens de training leert, nog makkelijker kunt vertalen naar jouw leerlingen.
 • 10 leerling licenties voor het online programma Concentreren kun je leren!, leerlingen kunnen daarmee thuis inloggen op het programma en zo rustig nog een alles terug kijken. Je kunt het programma ook goed gebruiken bij individuele coaching van een leerling.
 • Kleine groep van 4 tot 8 deelnemers 
 • Investering: €695,- (ex. btw)

Start in september

De live online bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur
Data:
21 september
5 oktober
2 november
16 november


Na aanmelding kun je meteen aan de slag met het online programma Concentreren kun je leren!

Resultaat van de training

 • Leerlingen hebben zelf inzicht in wanneer ze afgeleid raken en weten wat ze dan kunnen doen om zich weer te focussen.
 • Je kunt leerlingen individueel coachen bij het verbeteren van hun concentratie, op een manier die niet veel tijd kost. Bij het coachen kun je snel en effectief tot de kern komen.
 • Je kunt met een groep aan de slag met het verbeteren van de concentratie, wat een positieve invloed heeft op de werksfeer en de resultaten.
 • Leerlingen ervaren de kracht van concentratie, waardoor ze zelf met het verbeteren aan de slag willen gaan.
 • Een rugzak vol tips en tricks om met elke leerlingen de manier te kunnen vinden die werkt.

Veel gestelde vragen

Wat is de toegevoegde waarde van het programma Concentreren kun je leren?

De toegevoegde waarde is dat dit programma echt voor de leerling gemaakt is. Er zitten filmpjes in met uitleg en opdrachten die de leerling kan doen. Voor jou handig om nog eens terug te kijken na het volgen van de training én je kunt het makkelijk gebruiken bij mijn lessen en coaching.
De training is uitgebreider dan het online programma en tijdens de training kijken we hoe je met de inzet van het programma de begeleiding van jouw leerlingen nog beter kunt maken.

Het is een aanvulling, zie het als een bonus. Het is dan ook zeker niet verplicht om dit te gaan gebruiken.

 

Wat kan ik met de leerling licenties en wat als ik er meer wil gebruiken?

Je kunt hiermee voor 10 leerlingen inloggegevens aanmaken, waarmee zij ook thuis met het programma kunnen werken. Handig voor die leerling in de klas die nog wat extra ondersteuning/informatie kan gebruiken, bij individuele coaching of bij een groepstraining.

Het is een aanvulling, zie het als een bonus. Het is dan ook zeker niet verplicht om dit te gaan gebruiken.

Als ze op zijn kun je extra licenties bijkopen. De kosten hiervoor zijn:

1 licentie - € 40,-
5 licenties - € 150,-
10 licenties - € 270,-
20 licenties - € 450,-
30 licenties - € 600,-
50 licenties - € 900,-
75 licenties - € 1200,-
100 licenties - € 1400,-
150 licenties - €2000,-
200 licenties - €2500,-
250 licenties - €2900,-
500 licenties - €5500,-

Licenties zijn vrijgesteld van btw.
Deze licenties zijn onbeperkt geldig.

 

Kan je binnen je rol als leerkracht ook een rol spelen als concentratiecoach?

Zeker! Juist ook in de klas kun je jouw leerlingen veel laten ervaren. Je kunt dit goed toepassen tijdens je lessen. De training is een combinatie van hoe je een groep kunt begeleiden bij het trainen van hun concentratie en hoe je dit 1-op-1 kunt doen. Zodat ook de gesprekken die jij 1-op-1 met leerlingen hebt effectiever worden.

 

>