gratis hoofdstuk

Motiveer jouw leerlingen om te leren!


Vraag nu gratis het eerste hoofdstuk aan van 'Motiveer en Leer!'

download e-book


Leer jouw leerlingen zo leren, plannen en concentreren dat ze het echt gaan doen.


Herken je dit? Tieners die niet gemotiveerd zijn voor school. Die niet weten hoe ze moeten leren en plannen en die steeds zeggen dat ze zich niet kunnen concentreren. Er ‘komt niet uit wat erin zit’, wat de nodige negatieve gevolgen heeft voor het schoolsucces, het zelfvertrouwen en de thuissituatie. 

De grootste uitdaging bij het begeleiden van tieners bij het leren, plannen en concentreren blijkt vaak de motivatie te zijn. Wanneer die ontbreekt, heeft het aanleren van vaardigheden weinig zin. Ze doen er dan toch niets mee, behalve als jij er steeds naast blijft zitten…

Daarom lees je in het boek 'Motiveer en leer!' niet alleen hoe je leerlingen leert leren en plannen, maar ook hoe je hun motivatie vergroot. Zodat ze daadwerkelijk gaan toepassen wat ze geleerd hebben, elke dag weer.

Download nu gratis hoofdstuk 1 over motivatie!

wat leer je?


Dat het niet leuk hoeft te zijn

Hoe je jouw leerlingen ook kunt motiveren voor dingen die ze niet persé leuk vinden.

Motivatie eerst!

Waarom het belangrijk is eerst de motivatie te vergroten en dan pas aan de slag te gaan met het aanleren van vaardigheden.

Soorten motivatie

Welke soorten motivatie er zijn en hoe je deze vormen kunt inzetten om te motiveren.

Jezelf motiveren

Hoe je jouw leerlingen leert om zichzelf te motiveren. Ook voor dingen die ze niet leuk vinden...

Motiveren gaat niet om het allemaal zo leuk mogelijk maken.

Motivatie is er altijd, maar zit soms verstopt


Ontdek de motivatie van jouw leerlingen


Met welke bril kijk jij naar je leerlingen? Heb jij leerlingen waarvan je denkt 'die zijn gewoon niet gemotiveerd'? Hoe zou het zijn als je bij elke leerling kunt ontdekken waaronder de motivatie verstopt zit?

Korte of lange termijn?


Tieners zijn vaak niet gemotiveerd omdat ze de lange termijn niet kunnen overzien. Dit gebied moet zich nog ontwikkelen in de hersens. In Motiveer en leer lees je hoe je jouw leerlingen hierbij kunt helpen en ze kunt leren om bewuste keuzes te maken.

Tijd voor motivatie


Als professional zie je al snel waar de leerling mee geholpen is, het gevaar is dan dat je te snel met de leerling hiermee aan de slag gaat. Het gevolg is vaak dat de leerling het nieuwe gedrag maar kort volhoudt of 'ja zegt, nee doet'. Dit voorkom je grotendeels door met elke leerling eerst het gesprek over motivatie aan te gaan.

wat zeggen anderen over dit boek


Mellanie Hendriks - Leerkracht groep 8

Betteke Wittenberg- Orthopedagoog en paardencoach

Marije Turel - Eigenaar Onderwijspraktijk

Martine Rooker - Eigenaar onderwijspraktijk en coach VO

Anne-Marie Bosman - Eigenaar onderwijspraktijk

Over Pauline

Pauline Jonker werkte ruim tien jaar als leerkracht en begeleidt vanuit haar bedrijf ‘Maak mij wat wijs!’ al jaren tieners met leer-, plan-, motivatie- en concentratieproblemen. Hiervoor ontwikkelde ze verschillende online programma’s: ‘SLiM leren leren & plannen’, ‘SLiM naar de brugklas’ en ‘Concentreren kun je leren’. Daarnaast geeft ze trainingen aan onderwijsprofessionals.

>